wWw.pakban.ir
در فرآیند پاستوریزاسیون از دما و زمان مناسب برای نابودی همه میکروبهای بیماریزا استفاده میشود و حداقل تاثیر را بر کاهش ارزش غذایی شیر دارد.
منظور از پاستوریزه کردن:
در فرآیند پاستوریزاسیون از دما و زمان مناسب برای نابودی همه میکروبهای بیماریزا استفاده میشود و حداقل تاثیر را بر کاهش ارزش غذایی شیر دارد. پاستوریزاسیون روشهای مختلفی دارد که در صنعت از روش سریع با حرارت بالا استفاده میشود. در این روش شیر خام دریافتی پس از گذراندن مراحل کنترل اولیه، عبور از دستگاه صافی، استاندارد کردن چربی و هموژن شدن تحت تاثیر دمای 75 تا 78 درجه سانتیگراد به مدت 15 ثانیه قرار میگیرد و سپس بلافاصله تا دمای کمتر از 5 درجه سانتیگراد سرد میشود. در این دما همه میکروبهای بیماریزای شیر از بین میرود و حدود 90 درصد از باکتریهای غیر بیماری زا نیز نابود میشود.
مدت زمان ماندگاری شیر پاستوریزه :
مدت زمان ماندگاری شیر پاستوریزه محدود به چند روز است و باید از زمان تولید تا زمان مصرف در یخچال نگهداری شود. در ایران معمولا شیر پاستوریزه با ماندگاری 2 تا 5 روز تولید میشود و در طول این مدت همواره باید در یخچال نگهداری شود.
هموژنیزه کردن شیر :
شیر هموژنیزه، شیری است که چربی آن به روش مکانیکی خرد و به اجزای ریز و کوچک تبدیل شده است. برای هموژن شدن، شیر در حرارت 55 تا 60 درجه سانتیگراد قرار میگیرد و تحت فشار بسیار زیاد از صافیهای دارای منافذ بسیار ریز عبور داده میشود. پس از این مرحله، پاستوریزه شدن شیر امری ضروری است زیرا در غیر این صورت آنزیم لیپاز موجود در شیر طعم آن را تغییر میدهد. از مزایای ویژه شیر هموژنیزه، یکنواخت شدن چربی موجود در آن و بهبود طعم شیر است. برای تهیه شیر پاکبان کلیک کنید.
آيا محصولات پاستوريزه را پس از تاريخ انقضاء روي بسته بندي ميتوان مصرف کرد؟
محصولات پاستوريزه داراي ماندگاري محدودي هستند ولي بسته به شرايط نگهداري و بسته بندي ممکن است با تغييرات کمي بيش از زمان مورد انتظار بمانند. ولي بهتر است محصولات پاستوريزه پس از تاريخ انقضاء با احتياط مصرف شوند و از عدم تغييرات احتمالي نامطلوب در ظاهر، طعم، بو و رنگ آنها اطمينان حاصل گردد.
آيا چربي شير براي بدن لازم و ضروري است و براي کدام گروه سني، چربي شير توصيه ميشود؟
چربي شير به دليل کوتاه بودن زنجيره ی اسيدهاي چرب آن در بدن بسيار آسان هضم ميشود. ويتامينهاي A ،D ،K ،E محلول در چربي هستند و اگر چربي شير جدا شود اين ويتامينها نيز از دسترس خارج ميشوند .چربي نقش عمدهاي در توليد انرژي بدن دارد. قندها و مواد پروتئيني نميتوانند به اندازه چربي مولد انرژي باشند. انرژي حاصل از چربي تقریبا 2 برابر انرژي مواد قندي و يا پروتئيني است. چربي شير به دليل داشتن اسيدهاي چرب ضروري بدن از اهميت ويژهاي برخوردار است. 50 درصد انرژي شير کامل از مواد چربي موجود در آن تامين ميشود. بررسيها نشان ميدهد چربي شير نقش عمدهاي در پيشگيري از سرطان سينه در زنان دارد. مصرف شير و فرآوردههاي پرچرب آن مانند خامه، کره، پنير خامهاي و ... به ويژه براي کودکان و نوجوانان به دليل تامين انرژي و ويتامينهاي محلول در چربي مورد نياز بدن آنان توصيه ميشود و براي افراد بالغ و افراد با سنين بالا فرآوردههاي کم چربي توصيه ميشود. برای خرید کره حیوانی پاکبان و پنیر خامه ای پاکبان کلیک کنید.
محصولات پروبيوتيک چه نوع محصولاتي هستند؟
در سيستم گوارش انسان ميليونها باکتري مفيد زندگي ميکنند که نقش مهمي در کارائي سيستم ايمني و هضم و جذب غذا بر عهده دارند. اين باکتريهاي سودمند پروبيوتيک ناميده ميشوند. در محصولات پروبيوتيک، اين باکتريهاي سودمند تکثير و به مصرف ميرسند. این محصولات علاوه بر ارزش غذايي معمولي، خصوصيات تعريف شده درماني و يا غذايي ديگري نيز دارند که به خصوصيات قبلي اضافه ميشود. فرآوردههاي پروبيوتيکي حاوي باکتريهاي مفيد هستند که پس از مصرف در ناحيه روده ساکن ميشوند و اثرات مفيدي در سلامتی انسان بر جاي ميگذارند. پروبيوتيکها به دو صورت مصرف ميشوند يکي به صورت مکملهاي غذايي به شکل پودر، شربت يا قرص و ديگري مواد غذايي غني شده با پروبيوتيکها. اگر در توليد هرگونه فرآورده لبني تخميري همچون ماست، از باکتريهاي پروبيوتيکي استفاده شود محصول حاصل را پروبيوتيک مينامند. برای تهیه ماست پروبیوتیک پاکبان کلیک کنید.
ماست پروبيوتيک چه تاثيراتي را در بدن انسان دارد؟
حفظ تعادل ميکروفلور روده
مولد ويتامين K و اسيد فوليک
افزایش جذب کلسيم، روي، آهن، منيزيم و فسفر در بدن.
افزايش متابوليسم ويتامينها و پروتئينها